Pandemia nu oprește apetenţa românilor de a-şi cumpăra maşini second-hand din Germania sau din alte ţări din Europa. Doi români din Sinaia profită de acest lucru și au reuşit în câteva luni să strângă o mică avere printr-un simplu mesaj postat pe site-urile de anunţuri. Poliţia şi procurorii nu pot interveni.
Printr-un mesaj postat pe diferite site-uri, şarlatanii au atras în capcană zeci de români care au rămas fără bani şi fără maşini.
În anunţ, escrocii se recomandă ”firmă serioasă” şi promit că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, maşina comandată. Cer înainte banii de transport şi pentru „deranj”, iar taxa nu este mică deloc. Variază în funcţie de valoarea sau dimensiunea maşinii ce trebuie adusă în ţară şi poate ajunge până la câteva mii de euro.
În momentul în care clienții își dau seama că termenul livrării se prelungește, șarlatanii invocă tot felul de motive pentru care nu au adus mașina. De la faptul că li s-a stricat platforma, până la faptul că parcul auto este închis.
Procurorii din Prahova au pe masă zeci de plângeri, dar ele nu se finalizează cu condamnarea acestora pentru că, după ce își recuperează banii, oamenii își retrag plângerile, iar procesul penal încetează fără că infractorul să primească vreo pedeapsă, nici măcar o simplă amendă.
Escrocii continuă înșelăciunea și profită de cazurile celor care nu depun plângere la poliție, rămânând cu banii.
Procurorii susţîn că afacerea ”Maşina din Germania” a luat atât de mult amploare la nivel naţional, încât se poate vorbi despre un fenomen şi le cer oamenilor să fie atenţi cu cine bat palma înainte de a le da banii.